K nepoznání ji změní projekt Voda jako přítel, voda jako živel. Práce na úpravách zahrady budou stát bezmála milion a půl korun. „Na projekt jsme dostali dotaci, která pokryje většinu nákladů. V návrhu rozpočtu pro příští rok počítáme na úpravu zahrady s částkou necelých sto padesát tisíc korun," uvedla boskovická místostarostka Jaromíra Vítková.

Původní plochu zahrady rozdělí dělníci do několika hracích zón. „Záměrem projektu bylo, aby si děti mohly hrát v pěkném přírodním prostředí a také k přírodě získaly nějaký vztah," řekla Vítková s tím, že nyní vyberou firmu, která zahradu upraví.

Boskovičtí chtějí co nejdřív upravit také část plochy před mateřskou školou v ulici Bílkova. I na tento projekt se pokusí dostat dotaci. „Raději jsme obě akce rozdělili do dvou projektů. Náklady jsou poměrně vysoké a takto máme větší šanci získat dotaci," poznamenala místostarostka.

Ve zmíněném prostoru stála před školkou dříve plastika. Po jejím odstranění vznikl volný prostor, kde Boskovičtí uvažují o přírodní učebně.

Tu děti využijí při environmentální výuce. „Projekt se jmenuje K přírodě o krok blíže. Chceme, aby se děti naučily vnímat jednotlivé přírodní živly. Oheň, vodu, vzduch a také zemi," řekla Vítková.

Na nové ploše tak přibude jezírko, ohniště, hrací prvky a zahrádka, kde se děti budou učit poznávat rostliny. Tyto úpravy mají stát přibližně sedm set tisíc korun.