Místo k setkávání mají dělníci vytvořit do konce listopadu. „Nepředpokládáme žádná dopravní omezení. Stejně jako neomezilo řidiče ani bourání hotelu," uvedl Crha. Stavba by měla stát asi osm milionů korun bez DPH.

Zónu firma postaví podle projektu architekta Martina Habiny Místo bude sloužit k setkávání lidí různého věku. Vzniknou tam prvky pro malé děti, parkurové hřiště pro teenagery i posezení pro starší lidi s výhledem na travnatou plochu. Chybět nebude ani kašna s vodotryskem či víceúčelová tribuna pro konání různých koncertů.

Původně tam měla stát také kavárna, s její stavbou město ale ještě počká. „Divadlo Kolárka totiž dostalo prostor, aby předložilo plán financování a provozu divadla, které by chtěli vybudovat v podzemí bývalé Dukly," řekl Crha.

O postavení divadla rozhodne vedení Blanska koncem září. Pokud projekt neuspěje, na jaře postaví původně zamyšlenou kavárnu. „V podstatě jsou dva scénáře. Buď samotná kavárna, nebo divadlo s kavárnou," popsal místostarosta. S kavárnou se tak počítá v každém případě.

VERONIKA JELÍNKOVÁ