V Újezdu má vzniknout rozsáhlejší areál vedle výletiště. „Bude tam travnatá plocha a tartanová dráha pro požární sport, standardní hřiště s umělým povrchem pro tenis nebo fotbal, ale také prostor pro skateboardy a koloběžky," přiblížil záměr Vladimír Tenora z Újezdu. Na své si přijdou i příznivci cvičení v přírodě zvaného street workout nebo jízdy na kole na BMX dráze. Sportovní areál doplní dřevostavba, ve které bude skladiště a stánek s přístřeškem.

Studie areálu je nachystaná, ale projektovou dokumentaci budou Kunštátští dělat znovu. „První byla nedostatečná, tak jsme se s projektantem rozloučili," uvedl místostarosta Kunštátu Libor Sedlák. Proto stavba letos nejspíš nezačne. Sportoviště bude stát šest až deset milionů korun a radnice počítá s využitím dotace.

Na multifunkční hřiště, kde bude možné provozovat všechny běžné sporty od malé kopané přes košíkovou až po tenis, čekají také lidé v Rozseči nad Kunštátem. Loni v anketě rozhodli o tom, kde hřiště postaví, a nyní vedení obce chystá projekt. „Ten ukáže, kolik vše bude stát i jestli dokážeme hřiště postavit z vlastních peněz, nebo budeme potřebovat dotaci," řekl starosta Rozseče Miroslav Šikula. Podle toho stanoví termín zahájení stavby.