Nyní Ostrovští hledají nejvhodnější firmu, která hřiště tamním dětem postaví. „Zveřejnili jsme zadávací dokumentaci a čekáme na nejlepší nabídky," řekl starosta Ostrova u Macochy Ondřej Hudec.

Dětské hřiště podle něj vyroste u ostrovského kulturního domu vedle fotbalového hřiště. „Je tam travnatá plocha, která není využitá. K fotbalovému hřišti chodí ale hodně rodičů s dětmi, kterým tam chybí vhodné místo na hraní. Proto jsme se rozhodli jim takový prostor udělat," vysvětlil Hudec.

Nové dětské hřiště tak dětem nabídne deset herních prvků. „Budou tam i lavičky a odpadkové koše," přiblížil.

Mezi herními prvky nebude chybět například multifunkční prolézačka v podobě věže se skluzavkou, sítí a houpačkou, balanční a ručkovací dráha, vahadlová houpačka či pískoviště s dřevěným obrubníkem nebo pružinové houpadlo.

Kdy bude hřiště hotové, ale zatím starosta přesně říci nedokáže. „Chtěli bychom ho dokončit nejpozději do konce letních prázdnin. Vše ale bude ještě záležet na výběrovém řízení a také na firmě, která bude hřiště stavět," vysvětlil Hudec.

Celkem podle něj městys za vybudování nové herní plochy zaplatí asi šest set tisíc korun. „Čtyři sta tisíc pokryje dotace z Ministerstva pro místní rozvoj," dodal starosta Ostrova u Macochy.