Podle předsedy FK Adamov a místostarosty města Jiřího Němce to neohrozí soutěžní utkání. „Technologie úprav byla taková, že hřiště můžeme hned využívat," řekl Němec.

100 tisíc korun stála úprava trávníku na fotbalovém stadionu Jindřicha Svobody v Adamově.

Dodal, že část trávníku byla po zimě ve špatném stavu. Potřebovala provzdušnit a prosypat pískem. Na nejvydřenější místa pak přišla čerstvá dávka travního semene. „Tráva je na stadionu od roku 2000. Do té doby se hrálo na škváře. Úpravu v podobném rozsahu jsme podnikli asi třikrát. Teď po delší pauze," dodal.

To v sousedním Blansku se fotbalisté nedávno dočkali konečně také trávníku. Ale umělého. Nahradil škvárovou plochu na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka. Stál čtyřiadvacet milionů korun.

Podle blanenského místostarosty Jiřího Crhy bude fotbalový areál s umělou trávou pět let provozovat FK Blansko, pak by měl přejít pod městskou společnost Služby Blansko, která provozuje sportoviště ve městě. „Je to v podmínkách dotace. Provoz hřiště musí být pět let neziskový. Služby Blansko dokoupily traktor na údržbu hřiště. Zhruba za šest set padesát tisíc korun," doplnil místostarosta.

Ilustrační foto.
Fotbalisté Ráječka i Boskovic přišli o body. Olympia dokonce i o dva hráče