Radnice má i nový systém vytápění. Obec tak výrazně ušetří na nákladech za energie. „Dříve byla v každé z jedenácti místností plynová topidla, takzvané vafky. Vytápěli jsme ale hlavně první patro, což objektu neprospívalo. Nyní tam máme nové plynové tepelné čerpadlo, které vytápí nejen celou radnici, ale i přilehlou restauraci," je rád Štěrba.

Oprava radnice přišla na pět a půl milionu korun. Velkou část nákladů pokryje dotace ze Státního fondu životního prostředí. „Ze všeho nejdřív jsme v budově nechali udělat izolace proti vlhkosti a nové rozvody vody a elektřiny. Získali jsme na to dvousettisícovou dotaci z Jihomoravského kraje. Ten plánujeme opět požádat o finanční pomoc. V horním patře totiž chceme ještě letos udělat nové omítky, elektřinu a osvětlení," přiblížil újezdský místostarosta.

Oprava nedalekého kulturního domu přišla na dva miliony čtyři sta tisíc korun. I při této rekonstrukci pomohla Újezdským dotace ze státního fondu.

Na to, že místo pro pořádání kulturních akcí bude hezčí, se těší Ilona Janíková. Je členkou tamního sboru pro občanské záležitosti, který organizuje různé akce. „Už se moc těším, až se v opraveném kulturním domě bude konat dětský karneval, cestovatelské besedy nebo posezení s důchodci u cimbálu. Prostředí bude pro návštěvníky mnohem atraktivnější. Budova byla již léta zastaralá," popsala Janíková.