Do kampaně se mohou se svým přáním přihlásit jak samotní senioři, tak i zařízení, která o ně pečují. „Vyslovit svá přání mohou lidé prostřednictvím formuláře na internetových stránkách www.plnimepraniseniorum.cz," uvedla mluvčí kampaně Jana Klusáčková. Loni obdrželi 327 přání, z čehož se sedmatřicet podařilo splnit. „Kromě individuálních přání se zapojila také zařízení pro seniory, a tak se mohlo ze splněných přání radovat okolo tří tisíc lidí," vyčíslila Klusáčková.

Ze všech přání, která lidé do kampaně přihlásí, její organizátoři vyberou několik finálových. „Na ně od patnáctého dubna vyhlásíme veřejnou sbírku. Tu potom společnost Sodexo, která je organizátorem kampaně, zdvojnásobí," vysvětlila princip akce Klusáčková.

Loni se se svým přáním do kampaně zapojili i klienti Senior centra v Blansku. „Máme s tím velmi dobrou zkušenost. Díky této kampani se nám v areálu našeho zařízení podařilo postavit hřiště na pétanque," přiblížila ředitelka Senior centra Lenka Dražilová.

Pétanque je totiž v blanenském Senior centru velmi oblíbená hra. Tým Senior centra se od roku 2011 účastní turnajů mezi dalšími domovy důchodců z okolí. Od loňska tak už má i vlastní hřiště, kde může trénovat i pořádat turnaje.

Do kampaně se tak chce zapojit i letos. „Máme několik tipů na přání, musíme ale vybrat takové, které bude mít šanci uspět," dodala Dražilová.