Kotelna přestala fungovat před dvěma lety. V provozu byla šestadvacet let. „Od roku 2012 máme vybudované plynové topení. Kotelna tak byla nevyužitá," řekl vedoucí technických služeb boskovické společnosti Pavel Švancara.

S demolicí kotelny se podle Švancary začalo před dvěma měsíci. Dělníci ji mají ukončit v polovině července. Kromě hlavní budovy rozebere těžká technika také komín. „Část komína jsme v minulosti pronajali. Jsou tam různé vysílače. Čekáme, až si je majitel odmontuje. Má to stihnout do dvanáctého července. Poté se začne se samotnou demolicí komína," popsal Švancara.

Komín bývalé kotelny dělníci postupně rozeberou. Ze dvou třetin. O zbytek se pak už postará těžká technika. „Odstřel komína neplánujeme," doplnil Pavel Švancara.

Uvolněný prostor v budoucnu zaplní auta. Vedení firmy totiž na této ploše uvažuje o novém parkovišti pro své zaměstnance. „Pokud půjde všechno dobře a budeme mít dost peněz, mohli bychom parkoviště pro zaměstnance postavit už příští rok," dodal Švancara.

Nová parkovací stání tak nahradí místa na Nádražní ulici, kterou chce vedení města propojit se Štefánikovou. „Potřebné pozemky už od nás vedení města odkoupilo. Je tedy jen na nich, jak budou nyní postupovat," dodal Švancara.

MARIE JAHODOVÁ