Metaculture nabízí školám i jednotlivcům interaktivní zábavné besedy, workshopy, ale také víkendové a letní tvůrčí filmové tábory, kde samy děti tvoří vlastní snímky pod vedením profesionálů. „Tyto krátké filmy mapují témata, která jsou ve společnosti aktuální. Máme už nějaké z loňského tábora a chystáme další. Chceme je v budoucnu použít pro školy jako vzdělávací materiály a promítat i v kinech. Aby je děti mohly pořizovat, potřebujeme ale techniku. Tedy kamery, foťáky, stativy, světla," řekl dále Dvořák.

Celkem se jedná o věci v hodnotě sto dvaceti tisíc korun. Přispět na jejich pořízení může každý prostřednictvím internetových stránek Hithit.cz. Věnovat lze částku od sto korun až do čtyřiceti tisíc. Lidé za svůj příspěvek získají například pohled z tábora, adrenalinový zážitek v Moravském krasu, anglickou snídani od pravého Angličana nebo předplacený tábor.

Aktuálně je vybráno něco přes osm tisíc korun a přispívat je možné ještě čtyřicet dní. Zájemci projekt na Hithit.cz najdou pod názvem Dostaň kamery na naše tábory.