Ta začne ve druhé polovině roku. „Za pár dní vypíšeme výběrové řízení na zhotovitele," potvrdil vedoucí blanenských silničářů Miloš Bažant.

Starosta obce Antonín Rus už se nemůže dočkat. „Konečně se přípravy povedlo dotáhnout do konce. Průtah měli silničáři opravovat již loni, ale v termínu nestihli vyřídit stavební povolení," řekl Rus.

Na asi jedenapůlkilo­metrovém úseku v benešovské části Pavlov ale nezůstane jen u opravy povrchu silnice. Podle Ruse se dělníci pustí také do dešťové kanalizace a udělají pět nových míst pro přecházení. „Na Pavlově vznikne záliv pro autobusy. Pak tam přibude nový chodník a odbočovací místo, kde budou moci zajíždět autobusy. Cestující tak nebudou při vystupování a nastupování vcházet do silnice," přiblížil benešovský starosta.

Benešovští se kvůli stále odkládané rekonstrukci silnice v daném úseku nemohli pustit do opravy chodníků. „V příštím roce je ale už spravíme. Jsou křivé a popraskané. Některé uděláme bezbariérové. Přijde to asi na dva a půl milionu korun. Ministerstvo dopravy chceme požádat o dotaci," vysvětlil Rus.

Miloš Bažant upřesnil, že oprava průtahu Benešovem přijde na necelých sedmnáct milionů korun bez DPH.