Ve zmíněném úseku platí v této chvíli dopravní omezení. Provoz je svedený do jednoho jízdního pruhu, který je dál od potoka. Poškozená zeď bude dopravu komplikovat delší dobu. „Novou zeď hned nepostavíme. Než dostaneme stavební povolení a vyčleníme na ni z rozpočtu peníze, může dopravní omezení trvat i rok,“ dodal Bažant.

Zaplavená ulice v Letovicích na Blanensku po průtrži mračen.
Velká voda v Letovicích strhla krajnici. Silnice povede jedním pruhem až rok

Letovický starosta Vladimír Stejskal uvedl, že bouřka přímo ve městě způsobila minimální škody. „Víme jen o několika zatopených sklepích v ulicích Halasova, Podlesí a také v Meziříčku. Nešlo o nic dramatického. Po bouřce je zanesená kanalizace, kterou bude potřeba pročistit,“ upřesnil Stejskal.

Dodal, že přívaly vody podemlely mezi Letovicemi a Zábludovem také mostek u odbočky na Lhotu. „Jeho oprava bude stát podle mého odhadu asi půl milionu korun,“ poznamenal.

Zatopené sklepy odčerpávali v pátek hasiči i v sousedních Boskovicích v ulici Sokolská. Voda zatopila podzemní část nákupního centra Kras. „Díky bleskovému zásahu hasičů se voda nedostala do míst, kde jsou výrobní firmy. Kdyby jim navlhl materiál, škody by byly vysoké,“ řekl majitel Krasu Pavel Schwarzer.

Čistírna odpadních vod. Ilustrační foto.
Čistírnu odpadních vod v Letovicích čeká po havárii modernizace