Problém s parkováním se Ráječtí snaží řešit v celém městě. „Vždy když opravujeme nějakou ulici, začínáme u inženýrských sítí. Pak opravíme povrch ulice a vytváříme i nová místa k parkování. Mimoto jsme ale ještě vytipovali tři lokality, kde je problém s parkováním výraznější. Jedná se o vlakové nádraží, sídliště na ulici Komenského a vedle tělocvičny Základní a mateřské školy," vysvětlil starosta Rájce-Jestřebí Pavel Perout.

Přeplněné okolí vlakového nádraží je podle něj fenoménem poslední doby. „Lidé dojedou auty k nádraží, kde je odstaví, a dál pokračují vlakem. Auta tam pak stojí celý den," přiblížil současnou situaci Perout.

Právě u nádraží tak vznikne největší ze tří nových parkovišť. „Aby si lidé mohli bezpečně svá auta u nádraží na celý den odstavit, parkoviště tam zpevníme, počítáme i s oplocením a také s osvětlením plochy," popsal rájecký starosta.

Nyní už vedení Rájce- -Jestřebí jedná s projektanty. „Musíme vyčkat, až bude hotová projektová dokumentace, což by mělo být do letošního podzimu. Přes zimní měsíce se vyřídí stavební povolení a příští rok tak bude možné zahájit stavbu," přiblížil přípravy starosta.

Jak přesně budou tři nová parkoviště vypadat a kolik bude jejich stavba stát, zatím vedení Rájce-Jestřebí neví. „To všechno se dozvíme až z hotové projektové dokumentace. Jedná se ale o větší investiční akci. Předpokládám tak, že město bude jednotlivá parkoviště stavět po částech," dodal rájecký starosta.