Na nový trávník se můžou například těšit nejen hráči, ale i fanoušci fotbalového MKZ Rájec-Jestřebí. „Jak dohrajeme soutěž, hned se pustíme do generální opravy trávníku na našem hlavním hřišti. Bude to na konci června. Starý trávník se rozseká, prokypří podloží, vyrovná se a znova se oseje. Celé to má stát asi dvě stě tisíc. Sto šedesát tisíc dostaneme od kraje. Zbytek dofinancujeme z vlastních zdrojů," řekl předseda rájeckého klubu Jiří Müller.

Podle něj je trávník v Rájci starý pětadvacet let a na zásadní opravu neměl klub v minulosti peníze. „Trávník vypadá opticky dobře, ale jak zaprší, tak se trhá. Dosud se dělala jen nejnutnější údržba. Uvidíme, jestli na nové trávě stihneme start nové sezony. Když tak úvodní podzimní zápasy přeložíme a budeme hrát na hřištích soupeřů," dodal.

Lepší zázemí bude mít i fotbalový stánek ve Vysočanech, kde na opravu šaten, toalet, sprch a zateplení budovy uvolní kraj dvě stě tisíc korun. Se sto padesáti tisíci pak můžou počítat kunštátští tenisté při rekonstrukci kabin na tenisových kurtech.

Necelých dvě stě tisíc korun dostane od kraje i blanenský cyklotrialový klub. Na sportovní činnost a pořádání závodů. A také na nové překážky do tamního trialparku na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka. „Chceme postupně zlepšit zázemí trialparku nejen pro trénink, ale také pro pořádání závodů. Snad se nám to podaří za podpory dotací od města, kraje a díky sponzorům. V první řadě koupíme kontejner, kde bude toaleta, šatna a prostor pro nářadí a kola. A několik překážek," řekl předseda blanenského klubu cyklotrialu Václav Kolář.

Zhruba dvě stě tisíc bude letos stát oprava střechy nad starou částí boskovického zimního stadionu. „Teklo nám do strojovny a kanceláří. Střecha se natře speciálním hydroizolačním nátěrem, který má vydržet léta," upřesnil opravu šéf městské společnosti Služby Boskovice Milan Strya. Z krajského rozpočtu dostanou Boskovičtí necelých sto tisíc korun.

Drnovičtí se letos chtějí pustit do opravy poškozené střechy na tamní sokolovně. Oprava má stát asi půl milionu korun. „Na střeše se vymění krytina. Trámy střechy mají být v pořádku. Z kraje dostanou sokolové dvě stě tisíc a zbytek doplatí obec a zřejmě zčásti i Sokol. Budeme o tom ještě jednat na zastupitelstvu," řekl starosta Drnovic Petr Ducháček.