Údolní se ještě před časem jezdilo dvěma směry a dopravní situace tam byla neúnosná. Nyní je to jednosměrka. Blanenští nechali před sportovní halou udělat před časem také malé parkoviště, ale to podle Musilové problém s parkováním nevyřešilo. „To, že se tady jezdí jedním směrem, pomohlo. Ulice je hodně úzká a dvě auta se tady vyhýbala těžko. Ale na parkoviště u haly se vleze jen několik aut a je vmžiku plné. Mělo by se tam postavit větší. Místo tam je. Auta by mohla stát třeba na škvárovém hřišti, které je zarostlé trávou a nevyužité. Nebo na loučce za sportovní halou," říká žena.

Právě prostranství za sportovní halou a kuželnou by se k parkování dalo využít i podle Petra Meluzína, který do Údolní jezdí za dcerou. Zaparkovat je tam podle něj prakticky nemožné. O víkendu i ve všední dny. „Proč nevyužít prostor za kuželnou směrem k sídlišti Písečná? Tam podle mě zaparkuje minimálně dvacet aut," uvedl muž.

Jenže na zmíněném prostranství chtějí Blanenští přistavět ke sportovní hale hlediště. Projekt je však léta u ledu. „Na rozšíření sportovní haly a přístavbu hlediště máme stavební povolení, ale zatím to není na pořadu dne. Počítá se tam i s parkovištěm asi pro třicet aut. To se bude stavět až při rozšiřování haly. Samostatně ne," řekl vedoucí blanenského odboru investic a územního rozvoje Marek Štefan.

Nových parkovacích míst se přesto obyvatelé Údolní dočkají už příští rok. Dělníci totiž odstraní chodník, který je blíže k bytovkám, a pro auta tam udělají šikmá stání. Místo podélných, která tam jsou nyní. „S touto investicí počítáme do rozpočtu příští rok. Kapacita parkovacích míst by se tak měla v Údolní po úpravách zdvojnásobit," upřesnil Štefan.

Se stavbou parkoviště na tréninkovém hřišti FK Blansko se podle něj v tuto chvíli nepočítá. „Reálnější je varianta, že se v sousední ulici Sušilova udělají pro auta kolmá stání. Ale to příští rok ještě určitě nebude," dodal blanenský úředník.

Velmi podobná situace jako v Údolní byla v okolí blanenské nemocnice. Na konci září tam Blanenští otevřeli dvoupodlažní parkoviště. Jeho stavba trvala zhruba čtyři měsíce a nad nemocnicí vzniklo sto osm venkovních stání pro auta a třicet v krytých boxech. Na parkovišti je i několik míst vyhrazených pro vozíčkáře či maminky s kočárky. Za výstavbu parkoviště zaplatilo město necelých devatenáct milionů korun, z toho čtyři miliony poskytl jako dotaci Jihomoravský kraj. „Jsme rádi, že dlouholetá prosba o zvýšení počtu parkovacích míst v okolí nemocnice byla konečně vyslyšena," řekla ředitelka nemocnice Vladimíra Danihelková.