Kino má za sebou rozsáhlé úpravy. „Je výborné, že máme nové lavičky a hlediště. Jsme s tím spokojení. Ale pořád chybí některé podstatné věci. Hlavně jsou to nové záchody, zázemí pro vystupující, rekonstrukce plátna nebo nové pokladny,“ prohlásil opoziční zastupitel Dominik Božek.

Považuje za nutné chybějící prvky dokončit co nejdřív. „Tlačíme na radnici, protože vnímáme zájem o tento prostor. Je hojně využívaný a věci, které tam chybí, jsou dost podstatné,“ pokračoval zastupitel.

Blansko ožilo hudbou. V zámeckém parku se společně bavili posluchači všech generací.
Zámeckým parkem duněl Čechomor, Visací zámek. Ostraha musela zasáhnout při bitce

Opravy kina• 1. etapa: nové hlediště za zhruba třináct a půl milionu korun
• 2. etapa: nové toalety a promítací kabina (žádost o dotaci na čtyři miliony korun)
• 3. etapa: oprava plátna
• 4. etapa: zázemí pro účinkující

Podobný názor sdílí i bývalý vedoucí boskovického letního kina Radek Pernica. „Oceňuji dosavadní úpravy. Tím ovšem práce nekončí. Proměna musí být celková. A od vedení města bych rád slyšel, co bude dál,“ vzkázal Pernica.

Město stavbu rozdělilo do čtyř etap. „Šlo nám o to, abychom nenarušili letní sezonu. V červenci je naplánovaných několik velkých akcí. Koncert Vojty Dyka, Ewy Farné a hlavně pětadvacátý ročník Festivalu Boskovice. Teď máme za sebou první a nejnáročnější etapu, stavbu hlediště,“ vysvětlil druhý místostarosta Petr Malach.

Vědci odchytili a očipovali rysa v Moravském krasu. Očekávají, že díky tomu získají nové poznatky o vzácné šelmě.
Vytrvalejší cestovatel než vlk. Rys přišel do Moravského krasu až z Beskyd

V druhé etapě plánuje radnice nové toalety a kabiny v horní budově patřící k areálu kina. „Požádali jsme ministerstvo kultury o dotaci. Mělo by jít o čtyři miliony korun. V třetí etapě chceme opravit plátno a ve čtvrté etapě postavíme nové zázemí pro vystupující,“ vyjmenoval všechny kroky Malach. Budoucí rekonstrukce závisí na úspěchu žádostí o dotace.

Na novou podobu kulturního zařízení reagují i obyvatelé Boskovic. „Kde je bezbariérový přístup vozíčkářům?“ napsala na sociální síti například Zuzana Filipová z Boskovic.