První rekord vytvořili v Kořenci loni. Měl hodnotu šestatřiceti hodin. Ale to se organizátorům nezdálo dost. „Letos jsme to proto natáhli až na dvaapadesát hodin a pět minut přesně. Mohli bychom klidně ještě alespoň pár hodin pokračovat, ale vypadalo to nerozhodně, tak jsme se rozhodli pro kompromis," říká Štefl.

Zároveň uznává, že ke konci už šlo závodníkům i o zdraví. „Proto jsme usoudili, že akci sice příští rok zopakujeme, ale nebudeme to hnát do takových extrémů. Spíše se zaměříme na několik dílčích disciplín, což bude jistě neméně zajímavé. Nemá cenu zbytečně riskovat, tentokrát už to bylo chvílemi opravdu na hraně. Mimo jiné každý z nás podle krokoměrů nachodil přes sto kilometrů," uvědomuje si muž z Kořence.

Utkání se protáhlo přes dvě noci. „Hlavně ta druhá byla velmi obtížná. Všichni jsme byli strašně unavení a chtělo se nám spát. Zato přes den to šlo v pohodě, slunce nás dobíjelo energií a užívali jsme si hru," oceňuje golfista.

Organizačně všechno dopadlo skvěle. „Po této stránce jsme si akci po celou dobu nemohli vynachválit. Vyšlo nám počasí, bylo hezky a nefoukal silný vítr, který golf komplikuje. Navíc nás velmi potěšil zájem všemožných médií, která nás v dobrém slova smyslu rozptylovala a spoluvytvářela našemu snažení výbornou atmosféru," oceňuje dvaatřicetile­tý muž.

Muži měli nárok na přestávky, ale ty se odvíjely přesně podle pevně daných golfových pravidel. „Golf se samozřejmě hraje na osmnáct jamek. Vždy po absolvování poloviny z nich jsme měli devět minut pauzu, většinou na odpočinek a doplnění tekutin. A po kompletních osmnácti jamkách následovala osmnáctiminutová přestávka, kterou jsme většinou využili také k jídlu a dalšímu občerstvení. Nespal rozhodně nikdo," přibližuje Štefl.

On sám hraje golf osm let a od začátku je pro něj tento sport vášní. „Nejvíce se mi na něm líbí klid, soustředění a celková jeho kultura. Hraje se ve skupině lidí, kteří jsou ochotni si navzájem kdykoli pomoct, ale zároveň klade velký důraz na samostatnost, psychickou vyrovnanost a především sebekázeň," vypráví muž, který už absolvoval téměř sto padesát turnajů.

Kolem golfu podle něj koluje mnoho polopravd. „Každopádně se nejedná výhradně o takzvaně límečkový sport. Naopak, hráči zažívají velké nervové vypětí a dlouhodobý adrenalin. Je to hodně o dynamice. To potvrzuje každý, kdo golf alespoň jednou trochu vážněji vyzkouší," dodává nadšený sportovec.