Více než tři sta kilometrů dlouhou trasu měl náklad urazit koncem listopadu za pět dní. Jenže transport se zasekl už první den. Po padesáti kilometrech ve Sloupu. „Při transportu jsme museli řešit organizační potíže. Velkou roli v tom sehrálo počasí a sníh. Vzniklo zpoždění a nestihlo se včas projet místy, kde jsme měli kvůli průjezdu nadměrného nákladu domluvenou odstávku elektřiny. Proto jsme museli zůstat ve Sloupu," řekl tehdy Marek Derka ze společnosti Dan-Czech Specialtransport.

Sloupské nejvíce naštvalo, že odstávka elektřiny v celé obci se kvůli zpoždění průjezdu obří soupravy protáhla neplánovaně téměř na celý den. „Teď je odstávka nahlášená od půl sedmé ráno do půl jedenácté. Proč na čtyři hodiny? Náklad přece může být pryč za půl hodiny. Je to nepříjemné. Zase budeme bez elektřiny," řekl Pavel Novák ze Sloupu.

S odstávkou elektřiny musejí počítat i v dalších obcích na Blanensku. Nadměrný náklad bude pokračovat přes Petrovice, Rájec, Černou Horu, Sebranice, Újezd u Kunštátu, Kunštát a Crhov do Olešnice.