Úpravu náměstí Ostrovští rozdělili do více částí. „V této etapě opravíme silnici od knihovny k hasičské zbrojnici, uděláme parkovací plochy okolo kostela, dále chodník od kostela směrem ke hřbitovu a upravíme náměstí," vyjmenoval starosta Ostrova u Macochy Ondřej Hudec.

Samotné náměstí se dočká velké změny. Tamní kašnu totiž nahradí přírodní jezírko s fontánou. Prostor už podle starosty totiž neplní svoji funkci jako místo, na kterém se scházejí lidé. To chtějí Ostrovští změnit.

Do té doby, než budou práce hotové ale budou muset tamní lidé počítat s omezeními. „Samozřejmě, že se opravy trochu dotknou našich obyvatelk, ale nemyslím si, že to bude nějak zásadní," podotkl Hudec.

Za první etapu oprav Ostrovští zaplatí šest a půl milionu korun. „Předběžné náklady přitom byly vyčísleny na sedm a půl milionu korun. Ve výběrovém řízení se nám ale podařilo tuto částku o jeden milion snížit," vyčíslil ostrovský starosta s tím, že většinu nákladů pokryje dotace z regionálního operačního programu.

Tím však opravy v Ostrově u Macochy nekončí. V budoucnu v nich totiž chtějí pokračovat. „Kdy s další etapou začneme, zatím nevíme. Záležet to bude na tom, jak budou nastavené dotační podmínky a jestli se nám dotace podaří získat," dodal ostrovský starosta.