„Moravský kras je z hlediska cykloturistiky velmi oblíbená oblast. Proto v Blanenském regionu jezdí cyklobusů poměrně hodně. První linka vede z Blanska přes Rudici, Jedovnice, Senetářov, Lipovec do Studnice. Druhá linka vede z Blanska na Sloup, Suchý a Benešov. Tyto linky v Blansku navazují na vlakové spoje z Brna," přiblížil tiskový mluvčí společnosti Kordis, která cyklobusy provozuje, Květoslav Havlík.

Další dvě linky navazují na vlakové spoje ve Skalici nad Svitavou. „První vede ze Skalice na Boskovice, Velké Opatovice a Jevíčko. Druhá z Boskovic do Skalice nad Svitavou a pokračuje dál na Kunštát, Sulíkov a Olešnici," vyjmenoval Havlík.

První dvě linky z Blanska budou podle něj jezdit jen o víkendu. „Ty budou vybavené speciálním cyklopřívěsem, který pojme dvacet kol. Další dvě linky jezdící na Boskovicku budou jezdit každý den. Ty budou vybavené držáky na kola a o víkendech budou spoje posílené o některé autobusy s cyklopřívěsy," řekl Havlík s tím, že lidé využívají cyklobusy nejvíce právě o víkendech. „Záleží ale také na denní době a na počasí," dodal mluvčí Kordisu.