Vedení městyse diskutovalo nedávno o podobě náměstí s lidmi, kteří na něm bydlí. „Chtěli jsme znát jejich názor a zohlednit jej. Na základě jejich představ nyní projektant upravuje původní projekt. Někteří chtěli udělat i vjezdy ke svým domkům, další si přáli víc parkovacích míst. Požadavky byly různé, většinu z nich se budeme snažit brát v potaz. Původně měla být na náměstí jednosměrka, ale podle policistů tam kvůli bezpečnosti být nemůže," upozornil Dvořáček.

Například Anna Hniličková si přeje mít na náměstí hlavně lepší chodníky a silnice. „Jsou natolik zdevastované, že se po nich již pomalu nedá chodit. Ruce odborníků na ně nesáhly celá desetiletí," vylíčila Hniličková.

Po nových parkovacích stáních ale naopak netouží. „Je pravda, že zde parkuje hodně aut, protože v každé rodině jich je několik a v garážích již nemají místa. Je zde i kadeřnictví, u kterého zákazníci také potřebují odstavit auto a často nemají kde. Já ale nedostatek stání neřeším, protože chodím všude pěšky. Líbí se mi, že chodníky chtějí posunout až k silnici a pásy trávníků dát blíže k domům. Nyní je to naopak," popsala Hniličková.

Městys ale letos opraví jen část náměstí. Obyvatelé, kteří bydlí u křižovatky před obchodem, si na úpravy budou muset ještě rok počkat. Jako například František Tejkal. „Městys letos bohužel nemá dostatek peněz. Třeba zeleň, se kterou se nic nedělo od sedmdesátých let minulého století, již nutně potřebuje obnovu. Je potřeba vyřešit i bezpečnost při přecházení silnice. Na opravy netrpělivě čekáme již léta," uvedl Tejkal.

Oprava si vyžádá asi dva miliony korun. Přesný termín rekonstrukce ještě není známý. „Pokusíme se získat také nějakou dotaci. S opravou chceme začít v teplejších měsících, kdy bude venku sucho. Tak snad se nám to povede," doufá Dvořáček.