Na setkání s občany nad plány a projekty města přišlo asi třicet Letovických. „Probrali jsme s lidmi, jaké konkrétní plány v Letovicích chystáme, a zaměřili jsme se na rekonstrukci západní části Masarykova náměstí. Představili jsme jim proto i výkresovou dokumentaci," řekl starosta Letovic Vladimír Stejskal.

Podle něj přinesli Letovičtí několik nových námětů. „Například podle projektu jsme plánovali v jedné části západní strany náměstí udělat pobytovou zónu, kde mohlo být třeba posezení pro bufet nebo cukrárnu. Letovičtí tam ale chtějí raději parkoviště," přiblížil návrhy obyvatel Letovic starosta. Také se Letovickým podle něj nelíbil plán udělat parkoviště před hasičskou zbrojnicí. „Zdá se jim to totiž od náměstí daleko," vysvětlil Stejskal.

Připomínky tak do projektu v Letovicích zapracují. „Zatím není nic napevno dané, teď vyřizujeme stavební povolení, jednáme o obnově kanalizací a o přeložkách sítí. Hlavně ale musíme na přestavbu náměstí sehnat peníze. Rozpočet města na to bohužel nestačí. Jen rekonstrukce západní části náměstí bude stát asi dvacet milionů korun," řekl Stejskal.

Vedení Letovic tak bude usilovat o získání dotací. „Pokud se nám podaří peníze sehnat, můžeme se stavebními pracemi začít už příští rok," uvedl starosta s tím, že rekonstrukce náměstí ale potrvá dlouhou dobu.