Na schůzce se v sobotu sešlo asi dvanáct lidí. „Přišlo několik Třebětínských a také zástupci Ledeka i starosta Letovic Vladimír Stejskal," řekl organizátor schůzky Josef Rozsýval, který má v Třebětíně stolařství.

Ředitel Ledeka Vladimír Dražil přítomným vysvětlil důvody, proč chce společnost v Třebětíně bioplynovou stanici postavit. Také nabídl změny v projektu stavby bioplynky. „Navrhl bioplynku postavit co nejdále od třebětínských domů a také její zmenšení na polovinu. Dále silážní jámy, které zde Ledeko zamýšlelo, by postavilo jinde než v Třebětíně. Rovněž slíbil vyřešit kanalizaci v celém areálu Ledeka," vyjmenoval Rozsýval. Jedním z návrhů bylo i právní vyřešení příjezdové cesty, aby vedla mimo zástavbu.

Podle ředitele Ledeka se díky schůzce a navrženým kompromisům začalo rýsovat řešení situace. „Myslím, že Třebětínské naše návrhy zaujaly," řekl Dražil s tím, že jednání o stavbě bioplynky ale ještě nekončí. „K návrhům vedení Ledeka jsem za svoji osobu přidal svoje připomínky a teď čekám na nějaké vyjádření. Jak se ale ke kompromisům postaví ostatní Třebětínští to, nevím. Ti, kteří nebyli vyloučeni ze stavebního řízení, se proti územnímu rozhodnutí totiž chtějí odvolat," řekl Rozsýval.

Ledeko je ale ochotné projekt přepracovat. „Pokud se s Třebětínskými na kompromisech dohodneme, budeme muset požádat o nové územní řízení," řekl Dražil.