Zda park letos Křtinští opraví, však bude záležet na tom, jestli budou s žádostí o dotaci úspěšní. „Žádost jsme podávali už koncem minulého roku na státní fond životního prostředí. Kdy budeme vědět, zda jsme dotaci získali nebo ne, to zatím nevíme," řekl starosta Křtin František Novotný s tím, že pokud s žádostí uspějí, chtěli by s opravou parku začít ještě v tomto roce.

Park mezi křtinským spolkovým domem a Chrámem Jména Panny Marie čeká hned několik úprav. „Opravíme veškeré zídky, které v parku jsou, postavíme tam malý mostek jako přístup ke kostelu a k zámku, budou tam lavičky a vzhledem k tomu, že je v parku studna, tak tam uděláme i nějaký vodní prvek. Upravit musíme také zeleň v parku. Dále bychom chtěli do parku instalovat i nějaké informační tabule a možná i několik parkovacích míst," přiblížil křtinský starosta.

Nyní je podle něj park zanedbaný. „Dříve tam bylo dětské hřiště. Stromy už tam jsou přerostlé a trávník také potřebuje úpravu. Chtěli bychom, aby po opravě park svým vzhledem esteticky navazoval na upravený zámecký park," řekl Novotný s tím, že revitalizace parku bude stát kolem jednoho milionu korun. „Část bychom platili z rozpočtu městyse, ale asi osmdesát procent nákladů by měla pokrýt dotace," dodal křtinský starosta.