Vedení křtinské radnice se minulý týden sešlo se zástupci několika tamních spolků, aby společně probrali, jakou podobu oslavy letošního výročí dostanou. „Konkrétní harmonogram zatím sdělit nedokážu. Jisté však je, že na všech větších akcích u nás budeme jubileum připomínat. Jednoduše se dá říct, že se ponesou v duchu šťastných sedmiček," podotkl starosta Křtin František Novotný.

Mezi nejvýznamnější události bude i tentokrát patřit Den Křtin. Letos připadne na dvacátého září. „Rok 2014 je speciální i tím, že u nás přesně sto let funguje sdružení sokolů. Takže nezapomeneme ani na něj. Počítáme například s postavením velkého stanu, který lidé navštíví hlavně kvůli odpočinku. Těšit se můžou na čaj i vodní dýmku," prozradil křtinský starosta.

Rok ve znamení tří sedmiček bude hrát významnou roli také při prezentaci Křtin v soutěži Vesnice roku. „Loni jsme uspěli hned v několika podobných kláních a takový titul by byl tím správným završením. A podobné výročí pochopitelně nemůžeme opomenout. Vždyť i k zatmění Slunce dochází častěji," míní Novotný.