Jak nové prostory společnost využije, nechtěli její zástupci zatím přiblížit. „V tuto chvíli to nebudeme komentovat,“ uvedla Nikol Mahútová z právního a vnitřního oddělení společnosti.

NWD Group před dvěma lety spoluzakládal boskovický podnikatel v oboru nemovitostí Jan Tajovský. Jedná se o investiční a finanční skupinu, která na českém trhu vyhledává a zhodnocuje investiční příležitosti v segmentu nemovitostních projektů. Kromě investic skupina poskytuje také speciální formy poradenství pro středně velké podniky a investory v oblasti real estate retailu.

Vyvolávací cena areálu učiliště byla deset a půl milionu korun. Přitom v tomto místě ještě zhruba před dvěma lety chtěli krajští úředníci vybudovat komunitní bydlení pro staré lidi i rodiny s dětmi. To však padlo a budova neměla využití. „Vyučovat se v budově přestalo v červnu 2015. Důvodem opuštění areálu byl úbytek studentů a ukončení vyučování oborů oděvní technik a agropodnikání. Dnes mohou zájemci studovat na Vyšší odborné škole ekonomické a zdravotnické a Střední škole Boskovice,“ uvedla náměstkyně hejtmana Taťána Malá.

Ilustrační foto
Motykou si otevřel okno. Ukradl zlatý snubní prsten i mince z dětské pokladničky