„Doposud jsem byl v jedné kanceláří já a paní účetní. V další zasedala obecní rada. Po stavebních úpravách bude v jedné místnosti působit starosta a místostarosta a další bude mít účetní sama pro sebe. Má totiž na starosti i matriku, a tak potřebuje mít dostatek prostoru na různé dokumenty. Bude je mít po ruce a dobře se v nich orientovat," uvedl starosta Benešova Antonín Rus.

Mezi novými kancelářemi vznikne podle něj kuchyňka a uvítací místnost. „Ta bude sloužit pro návštěvy. Budou tam třeba moci počkat ti, kteří si přijdou na úřad něco vyřídit," upřesnil benešovský starosta.

Moderní místnosti budou vybavené i novým kancelářským nábytkem, vyrobeným na míru. „Budou to židle, stoly, různé skříňky a policie na šanony. Budeme mít i roletu na rozhlas. Oslovili jsme architekta, který nám zpracoval projekt. Nechtěli jsme mít kanceláře obestavěné nábytkem. Takhle v nich bude vzdušnost a dostatek místa na vše potřebné," ví Rus.

Nyní probíhají na obecním úřadě bourací práce. „Dělají tam elektroinstalaci a příští týden zedník udělá omítky. Budeme mít i nové dveře. Novou fasádu a okna jsme dělali již před dvěma lety," upřesnil Rus.

Nové kanceláře včetně vybavení budou hotové do konce srpna. Přijdou na půl milionu korun. Představitelé obce se zatím museli přestěhovat do prvního patra knihovny.

Stejnou částku budou stát i garáže, které se budou nacházet hned naproti obecnímu úřadu. „Budeme tam mít obecní techniku, například traktor a sekačky. Chceme, aby se v naší obci ti, kteří k nám přijdou třeba na veřejně prospěšné práce, cítili příjemně. A měli se kde převléknout. Nebude chybět ani potřebné zázemí, jako například sprchy a záchody," doplnil benešovský starosta s tím, že stavební práce začnou v září.