Podle ředitele školy Karla Hasoně si rodiče službu pochvalují. „Ohlasy jsou pozitivní. Autobus vozí každé ráno pět prvňáčků z Krasové a další dva žáky z Vilémovic. Vozí i několik dětí do mateřské školky," řekl ředitel školy. Výhoda školního autobusu je podle něj v tom, že děti nemusí přesedat ani nikde přecházet silnici. „Aby si děti zvykly, tak s nimi jezdila v autobuse paní, která na ně dohlížela. Pomáhala při otvírání a zavírání dveří, děti si vždy vyzvedla na smluveném místě nebo předala rodičům. Měla to jako brigádu," uvedl Hasoň.

Od původních plánů, že autobus bude řídit někdo ze zaměstnanců školy, vedení nakonec upustilo. „Kvůli bezpečnosti jsme se rozhodli, že dáme přednost někomu, kdo má s řízením autobusu zkušenosti. V řízení se tak střídají pánové, kteří léta pracovali nebo pracují jako řidiči klasických autobusů," vysvětlil ředitel.

Autobus škola využívá i při různých školních akcích. „Například jím vozíme děti na exkurze nebo na sportovní utkání," podotkl Hasoň.

Provoz i koupi autobusu platí městys Ostrov u Macochy z vlastního rozpočtu. „Jeho pořízení stálo devět set tisíc, část jsme pokryli z dotace, ale většinu jsme platili sami. Provoz autobusu pro rozpočet městyse sice znamená určitou zátěž, my jsme ale dali přednost dlouhodobé stabilizaci naší školy. Doufáme, že díky této službě bude do ostrovské školy docházet více žáků," řekl starosta Ostrova Ondřej Hudec.