Ty má zajistit opěrná zeď, se kterou se v původním projektu nepočítalo. „Ve čtvrtek předáváme staveniště. Firma začne se sanací svahů a stavbou opěrné zdi. S těmito úpravami se původně nepočítalo a opravy silnice se tím zbrzdily," uvedl vedoucí blanenské pobočky Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Miloš Bažant.

Dopravu do Klepačova od začátku oprav řídí semafory. I přesto, že se na stavbě od konce srpna nepracovalo. „Oprava silnice je od začátku komedie. Nejdřív na to nejsou peníze, a když se pustí do práce, tak stavba stojí. Doufám, že silnici co nejdřív opraví. Čekat na semaforech, když se nic neděje, je peklo," zlobí se jeden z místních Vladimír Vaněk.

Podle Miloše Bažanta není jisté, zda budou svahy zabezpečené a opěrná zeď postavená ještě letos. „Záleží na počasí. Nemůžu v tuto chvíli říct, že se to stihne. Asfaltovou vrstvu na silnici položí dělníci zřejmě až na jaře. Semafory budou v tomto úseku na nezbytně nutnou dobu," dodal Bažant. Původní projekt počítal jen s opravou silnice a odvodňovacími žlaby. To vše v režii kraje za osm milionů.

O opravu cesty usiloval klepačovský osadní výbor už léta. „Silnice je jedinou příjezdovou cestou do obce, její stav se proto týká všech obyvatel," řekla před časem předsedkyně klepačovského výboru Kateřina Habinová. Ta je ráda, že se konečně vedení Blanska a Jihomoravského kraje podařilo na rekonstrukci domluvit.

Protože jde o silnici třetí třídy, pro kraj nebyla její oprava dlouhá léta důležitá. Cesta totiž v Klepačově končí a nespojuje ho s žádnou další obcí.