Ve Western parku se pokusí překonat rekord z roku 1997. „Tehdy si na festivalu Porta zahrálo současně tři písně dohromady tři sta sedmdesát jedna kytaristů. Tento výkon jsme se snažili trumfnout už před rokem, ale tehdy se to nepovedlo. Nakonec se u nás sešlo pouze sto šestačtyřicet kytaristů," řekl majitel Western parku Luboš Jerry Procházka. Příchozí si zahrají známé písničky Montgomery, Rodné údolí a Okoř.

Pokus o překonání rekordu začne ve dvě hodiny odpoledne. Návštěvníky Western parku ale čeká celodenní program, který odstartuje už v deset hodin. „Vstupné do areálu se neplatí. Zájemci uvidí rodeo, divadelní představení, mohou rýžovat zlato. Každý kytarista se také zúčastní losování o cenu v podobě jednoho metru čtverečního v našem westernovém městečku," uvedla organizátorka akce Zuzana Horová.

Večer vypukne country bál, na kterém vystoupí Ramiro Kaštyl, kapela Espuelas, brněnská skupina CECH a další. „Účast potvrdil i Allan Mikušek, nejznámější slovenský country zpěvák. Ten není v Česku příliš známý, ale na Slovensku má velké jméno a je zárukou kvality," dodala Horová.

DOMINIK ABSOLON