Podle výrobního ředitele a sládka pivovaru Vlastimila Zedka půjde o pšeničné pivo belgického typu. „Typická je kořeněná vůně se stopami pomeranče a koriandru. Jeho chuť je lehká a osvěžující, a proto se dobře hodí na nadcházející horké letní dny," popsal nové pivo sládek.

Právě použitím dalšího koření kromě chmele se belgické pivo liší od německých piv tohoto typu. „V Belgii je používání dalších koření ověřenou metodou vedoucí k osobitému a oblíbenému pivnímu stylu," vysvětlil Zedek.

Zvláštností piva je také velmi světlá barva. „Nejméně jedna polovina sladu piva je připravena z pšenice. Ve výsledku je pivo neprůhledné a zakalené. Obsahuje totiž pivovarské kvasinky, jejichž sediment lze pozorovat i na dně sklenice," popsal Zedek.

Při výrobě nového nápoje podle něj dbali na to, aby přišli s pivem, které bude svojí neobvyklou chutí evokovat bezstarostnost prázdninových dní. „Toto pivo tak snadno zažene žízeň," uvedl Zedek s tím, že nápoji nebude chybět ani silný říz a bohatá krémová pěna.

Witbier Blonde bude k dostání pouze v sudech. „Uvidíme, jak zákazníci nové pivo přijmou. Prodávat v lahvích je zatím plánujeme jen příležitostně," řekl Zedek.