Pořadatelé nejvýznamnější celoslovenské soutěže záchranářů s mezinárodní účastí pro účastníky připravili simulaci čtyřiadvaceti hodin na stanici záchranné služby. „Jednalo se v podstatě o situace, se kterými se můžeme kdykoli setkat, takže na ně musíme být připraveni pořád," komentuje disciplíny Emil Kykloš.

Zásahy jim byly zadávány telefonicky jako skutečné výjezdy. „Úkoly byly různorodé, vesměs se jednalo o simulaci skutečných výjezdů a situací, které trochu vybočují z každodenní rutiny. Vyjíždělo se na různá místa v okolí, kde na nás čekali namaskovaní figuranti," doplňuje muž, který v trojici působil jako lékař.

Podle něj simulované výjezdy byly náročné, ale nejednalo se o nic, s čím by se záchranáři nemohli setkat. „Nikdy jich ale nemáme třináct v jeden den," usmívá se muž.

Při hodnocení porotců rozhodovaly hlavně detaily. „My jsme si soutěž šli od začátku užít. Ve výsledku asi nejvíc záleželo na tom, že jsme byli sehraní a dovedli jsme si mezi sebou jednotlivé úkoly efektivně rozdělit. Takže jsme vše stihli v časovém limitu. Každý věděl, co má dělat," dodává Kykloš.

Boskovičtí zvítězili v konkurenci deseti posádek rychlé lékařské pomoci. Soutěže se účastnilo ještě dvaadvacet posádek rychlé zdravotnické pomoci, které se skládají ze záchranáře a řidiče.