V objektu na Havlíčkově ulici vyučovali oděvní obory. „Poslední žáci tady ukončili studium letos v červnu. Poté jsme prostory nabídli zřizovateli. O plánované investici rozhodne kraj, který budovu spravuje," řekl ředitel školy Pavel Vlach.

Místostarostka Boskovic a zároveň krajská zastupitelka Jaromíra Vítková potvrdila, že kraj má záměr budovu využít pro bydlení. „Nejedná se jen o Boskovice, ale také o podobné budovy ve Vyškově nebo Znojmě. Pokud radní záměr schválí, bude se celý objekt opravovat. V jeho prostorách by pak mohlo vzniknout až pětadvacet bytů pro mladé rodiny bez prostředků, občany ve složité životní situaci a starší lidi. Objekt tvoří dvě budovy propojené krčkem. Ten by se odstranil a vzniklo by asi patnáct parkovacích míst pro obyvatele bytů," řekla Vítková.

Odhadované náklady na nové komunitní bydlení jsou do padesáti milionů korun. Práce by mohly začít už v příštím roce, vše ale záleží na rozhodnutí kraje. „Stěžejní je, jak se k záměru vyjádří krajská rada. Teprve potom se bude řešit otázka provozu a další věci ohledně nového bydlení," dodala Vítková.

KLÁRA GROMSZKÁ