Část ulice Nádražní je tak uzavřená a řidiči musejí parkovat v okolních ulicích. Podle šéfa blanenských strážníků Martina Lepky zatím policisté nezaznamenali kvůli stavbě parkoviště žádné zásadní problémy. Řidiči mohou auta bezplatně odstavit například před blanenským úřadem práce nebo u některého ze supermarketů. „Většina lidí teď nechává auta v okolních ulicích nebo jdou k vlaku pěšky. Dopravní situaci kolem nádraží samozřejmě monitorujeme, ale nezaznamenali jsme zatím nic zásadního. Ani stížnosti lidí, že by měli problémy s větším množstvím zaparkovaných aut před svými domy," řekl Martin Lepka.

Nová plocha nabídne bezplatné stání pro dvě stě osm aut. „Sedm z nových míst vyhradíme pro tělesně postižené řidiče. Počítáme také se zastávkou Krasobusu a zálivem pro auta taxislužby. Ten bude sloužit rovněž jako místo pro náhradní autobusovou dopravu. Na parkovišti budou také zastřešené stojany až pro patnáct kol," upřesnil nedávno vedoucí blanenského odboru investic a územního rozvoje Marek Štefan.

Na novém parkovišti přibudou ještě lavičky, odpadkové koše, veřejné osvětlení a několik desítek nových stromů. Novinkou bude okružní křižovatka ve středu parkoviště. „Zklidní dopravu na parkovišti. Do jejího středu necháme vysadit zeleň. Před nádražím dohromady počítáme s dvaapadesáti novými stromy," dodal Štefan.