Nejvíc peněz, sedm milionů korun, spolkne oprava posuvného dna bazénu v městských lázních. „Už je na čase, však mají dva roky na internetu, že je rozbité,“ komentoval plánovanou opravu Aleš Pokorný z Blanska.

Myslí si, že víc peněz by si zasloužilo i okolí přehrady. „Záchody, převlékárny jsou hrozné. A šlapadla jsem na přehradě neviděl ani nepamatuji,“ dodal.

Zaměstnanci společnosti Služby Blansko, která se o sportoviště stará, právě finišují s přípravou projektové dokumentace na opravu bazénu. „Příští týden budeme vědět, jestli opravíme dno nebo i vanu bazénu,“ uvedl šéf společnosti Jiří Charvát.

V úterý se na osm měsíců uzavřela ulice Dukelská v Boskovicích. Lidé jezdí cestou přes Kamenici.
Oprava Dukelské? Řidiče znervózňuje tempo stavby

Za další peníze dělníci v lázních opraví žaluzie nebo mřížky bazénu. Pro návštěvníky fitcentra přibydou dva posilovací stroje. Padesát tisíc bude stát výměna detektorů plynu, které hlídají přítomnost chlóru.

Na svazích kolem přehrady Palava bude jezdit nový zahradní traktor. „Na dílčí opravy drah minigolfu město přispěje částkou 150 tisíc korun,“ řekl místostarosta Blanska Jiří Crha.

Další peníze poputují například na opravy hal na ulici Mlýnská a Údolní, nebo na úpravu trávníků fotbalových hřišť.

Sportoviště převzalo město do své správy před sedmi lety. „Postupně je opravujeme a budeme opravovat dál. Je to práce ještě na několik let,“ sdělil na závěr místostarosta.

Velkoobjemový kontejner. Ilustrační foto.
Adamovští se zbaví objemného odpadu. V ulicích budou od pondělí velké kontejnery