Loňský a předloňský vítěz krajské ligy z Boskovic svého soupeře v první třetině přestřílel 15:8, ale gólový náskok mu to nevyneslo. „Herně jsme navázali na výbornou první třetinu v minulém zápase v Kroměříži. Také Uherský Brod jsme jasně přehrávali, ale důraz a efektivita v zakončení nebyly dostačující. Jinak bychom zápas rozhodli už v první třetině,“ řekl trenér Svatopluk Vařeka. Domácí nakonec neudrželi ani jednobrankové vedení, když v poslední minutě hosté dobře vyřešili utěšenou akci dvou hráčů na jednoho.

Ve druhé části se hra v podstatě vyrovnala, ale domácím se už v koncovce vedlo lépe. Do třetí části si tak přinesli dvougólový náskok, který měl být rozhodující. Nebyl, protože hosté letos mají daleko zkušenější tým než loni. Přišli mj. extraligoví obránci Miloslav Gureň, Lubomír Vosátko a Pavel Mojžíš. Po domácích chybách Brod srovnal na 4:4. „Normální mužstvo by ztráta dvougólového vedení asi položila. Náš tým je ale zkušený a stejně jako v Kroměříži, kde jsme rozhodli v prodloužení, mu patřilo poslední slovo. Tři body máme zásluhou poctivého výkonu celého týmu, od gólmana do posledního hráče,“ chválil Vařeka.

Rozhodnutí padlo v 50. minutě. Po přihrávce Lukáše Hniličky překvapil hostujícího brankáře přesnou střelou Martin Dufek. Stav 5:4 pak vydržel i přes minutu padesát dlouhou závěrečnou hru hostů bez brankáře, navíc ještě podpořenou přesilovou hrou.

První šanci v utkání Blansko - Uherský Ostroh si vypracovali domácí, když Tomáš Grünwald tvrdě pálil z pravého kruhu, ale brankář Lekeš byl na místě. Také první branky se dočkali hráči a fanoušci Dynamiters. Richard Majola vybojoval puk pro Jiřího Novosada a ten už nedal Lekešovi šanci. Nadějný úvod se bohužel pro Blanenské do konečného výsledku nepromítl. Hosté ještě do první sirény otočili skóre na 1:2 a ve druhé třetině utekli až na 1:4.

Další špetku naděje rozvířil úvod poslední části. Ve třetí minutě našel David Jakubec v dobré pozici Davida Šálu a ten svou šanci proměnil přesnou střelou k pravé tyči. Jenže dvě a půl minuty poté se prosadil hostující Galuška a zvýšil na rozhodující rozdíl 2:5. Pak už hru kontrolovali hosté a brankář Jarmil Vlach, který v polovině utkání vystřídal Martina Šenka, zabránil ještě vyšší porážce. „Bezprostředně po utkání jsem k hodnocení našeho výkonu řekl no comment, protože se nám ten zápas vůbec nevydařil. Byl jsem hodně zklamaný a myslím, že kluci to prožívají také tak. Po relativně dobrém výkonu ve Velkém Meziříčí to byl propadák, na který budeme muset rychle zapomenout. Musíme trošku přezbrojit a soustředit se na další zápas,“ stručně vyjádřil své pocity trenér Martin Světlík.

Minerva Boskovice - Spartak Uherský Brod 5:4

Třetiny: 1:1, 3:1, 1:2. Branky a nahrávky: 7. Bednář (Špok), 26. Špok (Bednář), 34. Skácel (Hnilička, Klaus), 36. Maksa (Skácel), 50. Dufek (Hnilička) - 20. Kotek, 36. Budil (Mikulec), 43. Vaculín (Klusák), 46. Surý (Bařinka). Rozhodčí: Vepřek – Kozák, Zapletal. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. Diváků: 110.

Boskovice: Chvátal (Kulzer) – Krejčiřík, Maksa, Dufek, Z. Surý, Vágner, Štancl – Klaus, Skácel, Hnilička – Karný, Bednář, Špok – Pelikán, Šebek, Benýšek. Trenér: Svatopluk Vařeka.

Dynamiters Blansko - HC Uherský Ostroh 2:7

Třetiny: 1:2, 0:2, 1:3. Branky a nahrávky: 7. Novosad (Majola), 43. Šála (Jakubec, Jílek) – 10. Flora Pavel (Rauš), 16. Kučera (Stránský), 21. Mika, 29. Beneš (Stuchlík), 46. Galuška L. (Flora Pavel), 51. Flora Pavel, 60. Mika. Trenér: Martin Světlík.