Stavbu komplikují především neúspěšné žádosti o dotaci. „Bavíme se o této možnosti asi čtyři roky. A třikrát už jsme o peníze žádali. Zatím máme smůlu. Letos jsme se výsledek žádosti měli dozvědět v únoru. Nakonec se rozhodnutí posunulo na květen. Ale jestli uspějeme, i tak chceme cyklostezku dokončit ještě letos," oznámil bořitovský starosta Břetislav Tesař.

Práce samotné by po absolvování výběrového řízení začaly nejspíš v srpnu. „Jejich součástí bude mimo jiné stavba malého mostu přes potok, který stojí v cestě. Jedná se o vzdálenost pár kilometrů. Od mostu v Rájci-Jestřebí po první domy u nás. Zemní práce a pokládání asfaltu musíme stihnout před začátkem zimy," je si vědomý Tesař.

Dosavadní cestování mezi oběma obcemi označil za docela nebezpečné. „Cyklisté, rodiny s dětmi i ostatní lidé chodí po silnici. Sice je na ní docela široká krajnice, ale ta mnohdy nestačí. Především sportovně založení obyvatelé po cyklostezce volají dlouho," prozradil bořitovský starosta.

Náklady na cyklostezku odhaduje maximálně na devět milionů korun. „Počítáme s tím, že po skončení výběrového řízení bude tato částka nižší. Vše závisí na dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Měla by pokrýt většinu výdajů, ale přesně to zatím vyjádřit nedokážu," dodal bořitovský starosta.