Nyní dělníci staví základovou desku, přípojky elektřiny, vody a kanalizace jsou již hotové. Dřevostavba o velikosti zhruba šedesáti metrů čtverečních má být hotová do konce listopadu.

Adamov už ji podle vedení města potřeboval. „Ze zkušeností odjinud víme, že je podobná budova pro zázemí u hřiště velmi užitečná. Adamov ji neměl, rozhodli jsme se ji tedy pořídit," vysvětlil starosta města Roman Pilát.

Na štěrkovém hřišti se konají kulturní akce. Letos v létě to byl například Kinematograf bratří Čadíků nebo letní rocková noc Open Air Adamov. Nyní již bude věci potřebné k akcím, jako jsou například pivní sety, kam dát.

Budovu využijí i členové klubu malé kopané. „Na hřišti trénujeme a hrajeme. Novou budovu se zázemím pro sportovce velmi uvítáme," uvedl předseda klubu Ajeto Adamov Roman Dobeš.

Místo často využívá tamní základní škola jako své školní hřiště. Stavba provoz na hřišti neomezí, takže žáci tam mohou bez problémů chodit.

Nová budova bude stát necelé dva miliony korun. Vše zaplatí Adamov ze svého rozpočtu. Město hřiště před dvěma lety dostalo do svého vlastnictví díky směně pozemků se Školním lesním podnikem Křtiny.

MICHAELA REISIGLOVÁ