Tragédie šokovala nejmenší město na Blanensku v pondělí po desáté hodině dopoledne. Došlo k ním v jednom z domů v ulici Zástodolí. Podle místních mohly za neštěstím stát manželské neshody či alkohol. Jiní hovořili o možných duševních problémech ženy. Zatím to jsou vše jen domněnky. „Nezlobte se. Já k tomu nic říkat nebudu. Je to strašné neštěstí. Nechte tu rodinu na pokoji,“ řekla žena ze sousedství.

Mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová uvedla, že záchranáři na místo vyslali kromě sanitky také vrtulník. První byli na místě olešničtí hasiči. Ti se snažili zraněného oživit, ale marně. Stejně jako později záchranáři. „Událost jsme měli nahlášenou jako bodné poranění. Staršího muže se nepodařilo oživit. Na místě zemřel,“ řekla Bothová.

Ilustrační foto
Na Skalní mlýn dorazí bezpečněji. Po nové stezce

Starosta Olešnice Zdeněk Peša řekl, že událost celé městečko šokovala. „Je to pro pozůstalé velké neštěstí a je mi jich líto. Olešnice je z toho vzhůru nohama. Aby tady někdo někoho zabil, se neděje každý den. Poslední vražda se tady stala někdy na přelomu devatenáctého a dvacátého století, kdy mlynář zabil svou nevěrnou ženu a také dítě,“ dodal Peša.

Letos se v Jihomoravském kraji jedná o třináctý případ vraždy. Všechny policisté objasnili. Počátkem července ubodal v brněnských Židenicích muž manžela své bývalé partnerky. Oběť zraněním podlehla v nemocnici. Pachatele druhý den dopadli kriminalisté. Vrah se přiznal, že neunesl rozchod.

Pětačtyřicetiletého muže zavraždila v červnu ve Znojmě jeho partnerka. Z činu tehdy policisté obvinili dvaačtyřicetiletou ženu. „Podle dosavadních zjištění došlo mezi dvojicí k rozepři, která skončila smrtelným bodným poraněním. Obviněná žena se přiznala,“ sdělil už dříve policejní mluvčí Pavel Šváb.

V dubnu letošního roku zavraždil při rvačce jeden muž druhého ve Vyškově. Tehdy za incidentem stály osobní spory. Pachatel se policistům sám nahlásil.

Ilustrační foto
Za auto zaplatil téměř dvě stě tisíc korun, zatím je bez něj