Žena u soudu vypovídala asi půldruhé hodiny. Popisovala detaily ze soukromého života obou partnerů zhruba od roku 2000 až do roku 2016. Když vztah začal skřípat a ona se s ním chtěla rozejít mimo jiné kvůli jiné známosti, donutil ji podle jejích slov partner k tomu, aby podepsala nejprve jednu a pak druhou dohodu, ve které se zavazovala, co vše pro něj bude dělat. „Musela jsem k němu na chatu chodit každou sobotu dopoledne s nákupem, uvařit, udělat domácí práce a být mu kdykoliv až do nedělního odpoledne sexuálně po vůli," popsala žena. Muž si měl opakovaně sex vynutit násilím. S údajnými podlitinami v obličeji, na rukou i na nohou ale žena nikdy nešla k lékaři.

Psali jsme k tématu => Sexuální služby si vynutil výhrůžkami. Sepsali kvůli tomu i smlouvu

Žena tvrdila, že smlouvy podepsala pod nátlakem a ze strachu z toho, že jí partner přestane poskytovat právní pomoc týkající se jejího dluhu ve výši necelých dvaceti tisíc korun. „Tvrdil mi, že dluh mezitím narostl až na půldruhého milionu korun, že můžu přijít o byt a skončit na ulici. Věřila jsem tomu, že jen on jako právník to dokáže všechno vyřídit, a proto jsem s jeho podmínkami souhlasila," popisovala. Navíc údajně rovněž na partnerovu žádost sepsala detaily ze svého sexuálního života, které měly sloužit jako podklad pro psychology. „Pokud bych ujednání v dohodách neplnila, tak mi vyhrožoval, že zápisky pošle mým známým, rodině i do zaměstnání," vysvětlovala u soudu. Platnost druhé z dohod skončila v závěru února roku 2016. Pár měsíců poté se žena rozhodla na muže podat trestní oznámení. Mezitím zjistila, že její dluh ve skutečnosti činil jen pár tisíc korun.

Po vynesení rozsudku si žena nechala lhůtu na odvolání, stejně tak i státní zástupce. Obžalovaný právník se práva na odvolání vzdal. „S verdiktem soudu jsem samozřejmě spokojený," řekl.

Psali jsme k tématu => Sex podle smlouvy? Důchodci hrozí za znásilnění deset let ve vězení