Radní Vladimír Farský není výsledkem vyšetřování překvapený. „Když jsem na zastupitelstvu hlasoval pro nákup, tak jsem si nebyl vědom, že bych se dopouštěl nějaké trestné činnosti. Výsledek jsem tedy očekával," uvedl radní.

Nákup mlýna a přilehlých parcel loni kritizovali boskovičtí opoziční zastupitelé. Nelíbila se jim cena, za kterou město pozemek koupilo. Znalec stanovil cenu na necelých devět milionů korun, zastupitelé však odsouhlasili výkup za čtrnáct milionů korun.

Proti odkupu za požadovanou cenu byl i zastupitel Radek Mazáč ze sdružení Sportovci Boskovice. „Respektuji závěry orgánů činných v trestním řízení. Cenu jsem však vždy kritizoval a na svém si trvám. Není to tedy trestný čin, ale podle mě je to špatně v morální rovině," prohlásil Mazáč.

Podle Farského se po odložení vyšetřování znovu rozběhnou jednání o výkupech dalších pozemků v Červené zahradě. Loni jednalo vedení Boskovic také s Janem Paroulkem vlastnícím nezastavěný pozemek vedle bývalého hotelu Velen nebo s majitelem tamního autobazaru Zdeňkem Zemanem. Jednání s nimi ztroskotala na částce, kterou je město ochotno za pozemky zaplatit a kterou požadují majitelé parcel.

MAREK OSOUCH