Brněnský deník Rovnost od dobře informovaného zdroje z krajského úřadu zjistil, že se v roce 2018 nebo 2019 chystá několikaměsíční úplná výluka hlavního vlakového nádraží. „Zatím jednáme o rozsahu prací. Opravíme zabezpečovací zařízení a také mosty přes Hybešovu a Křídlovickou ulici nebo klenby viaduktu od ulice Koliště směrem ke Svitavě. Potvrdit přesný termín je ale předčasné," vzkázala mluvčí Správy železniční dopravní cesty Kateřina Šubová.

Jak bude doprava ve městě vypadat, není zatím jasné. „O konkrétních opatřeních je předčasné hovořit," uvedl mluvčí brněnského magistrátu Filip Poňuchálek.

Letos lidé kvůli opravě nemohli využívat druhé a třetí nástupiště. Práce jsou ale už v polovině, podle plánu mají skončit 11. září.

Poslední úplná výluka zasáhla brněnské hlavní nádraží v létě před třemi lety. Dělníci opravovali viadukt v Křenové ulici. Mezinárodní vlaky tehdy stavěly na dolním nádraží a na hlavní zajížděly jen některé linky osobních vlaků. „Jezdil jsem do Brna z Prostějova a pro mě i hodně dalších lidí byl šok, když jsme zastavili někde úplně jinde, než jsme čekali," vzpomíná na výluku Jakub Huňka.

Proto tehdy přesedlal na autobus. „Už aby bylo v Brně nové nádraží a velké výluky nebyly potřeba," přeje si.