O pohotové reakci žáka věděli jenom jeho rodiče a rodiče zachráněného. Až se mimoděk zmínil také ve školní družině. „Vítek je velmi živý kluk. Mnohdy mě dokáže ve školní družině pěkně vytočit. O to víc mě potěšilo, když mi jednou jen tak mimochodem začal ve škole povídat, jak zachránil svého staršího kamaráda,“ uvedla vychovatelka z ladenské školy Marie Střelská.

 Sobotní charitativní fotbalový turnaj sportovních a hereckých osobností v Mikulově vyhrál tým pořádajícího hokejisty Jakuba Voráčka.
Hokejista Voráček pálil i v kopačkách. Na charitativním turnaji nasázel hattrick

K události došlo v zimě ve dnech, kdy byly tuhé mrazy. Chlapci vyrazili na tamní „Jazérko“ klouzat se. „Myslím, že hodně rodičů bylo klidných a děti na led pouštěli, protože zima byla opravdu třeskutá. Rybáři ovšem vysekali na vodě díry pro ryby a kluci byli samozřejmě zvědaví, jak je led silný tam. Kamarád začal nohou zkoušet sílu ledu a propadl se do studené vody,“ tlumočila vypravování Bachmana Střelská.

Malý zachránce však nezpanikařil a ihned kamaráda vytáhl ven. Pohotově mu půjčil svoji čepici a rukavice a odvedl ho domů k rodičům.

Ilustrační foto.
Rozhlas v Hustopečích? Stanoví přesný provoz, aby neobtěžoval

Jeho čin zhodnotila i starostka Renáta Priesterrathová. „Je obdivuhodné, že přes svůj nízký věk dokázal takto zareagovat,“ vyzdvihla starostka.