Při čelní strážce dvou osobních aut v neděli odpoledne zahynuli čtyři z pěti cestujících. Policejní mluvčí ale vyvrátil prvotní informace, podle kterých mohli zahynout cizinci. „Renault Clio, v němž cestoval třiadvacetiletý muž, měl rakouské registrační značky. Nicméně řidič byl české národnosti," sdělil Zámečník s tím, že tento vůz jel od Strážnice.

V protisměru od Vnorov jel Ford Fiest, za jehož volant seděl sedmdesátiletý muž, který vezl tři spolucestující. „V zatáčce se obě auta čelně střetla a následně skončila mimo silnici. Zemřeli oba řidiči a dva spolujezdci z Fordu Fiesta. Poslední ze spolujezdců se s vážným zraněním dostala letecky do nemocnice," uvedl policejní mluvčí.

U Vnorov se stala tragická nehoda, při níž zemřeli čtyři lidé.
Čtyři mrtví po srážce u Vnorov: třetí nejhorší havárie za posledních patnáct let

O jedinou žijící účastnici nehody v současnosti pečují v brněnské fakultní nemocnici. „Má středně těžké poranění pánve," sdělil mluvčí nemocnice Pavel Žára.

Hasiči vyprošťovali zaklíněné cestující ze starších aut. „Zatím jsme stanovili škodu na pětasedmdesát tisíc korun," doplnil Zámečník s tím, že se obrací také na možné svědky této události, kteří místem mohli projíždět a vidět situaci krátce před nehodou, možná také způsob jízdy obou vozů nebo srážku.

Ilustrační foto.
Muže zavalil velký balík slámy. Vážně mu poranil hrudník a páteř

Jednou z možností je i palubní kamera, která mohla něco zaznamenat. „Ozvěte se nám se svým svědectvím na telefon 974 633 260 nebo na linku 158," vyzval policejní mluvčí.