Na rozdíl od minulých let se letošní ročník uskuteční kromě jara také na podzim. K netradičně zvolenému termínu však měli organizátoři pádný důvod. „Bude to taková generálka na další rok. Příští podzim se totiž uskuteční celosvětová úklidová akce a my bychom chtěli být její součástí,“ sdělil za organizátory Radek Janoušek.

Úklidové akce
• Ukliďme Kraví horu 9:00, botanická zahrada v Kotlářské ulici
• Ve Vinohradech 10:00, místo plánovaného parku Bohumila Hrabala v Židenicích
• Krásné Kníničky 9:00, před Mateřskou školkou Ondrova

Už v sobotu tak budou moct lidé pomoci hned na desítce míst v Brně. Jedním z nich je například Kraví hora. „S dobrovolníky půjdeme od botanické zahrady v Kotlářské ulici až na Kraví horu. V okolí je spousta papírků a plastových lahví. Neočekáváme ale, že bychom našli například černou skládku,“ vysvětlila Magdaléna Chytrá ze Sdružení přátel botanické zahrady, které úklid na Kraví hoře pořádá.

Součástí akce Ukliďme Česko bude v Brně i tradiční Recykliště na Dopravním hřišti Riviéra, tentokráte na téma Mraveniště ve světě odpadů. „Jedná se o osvětovou akci o třídění a recyklaci obecně. Program je zaměřený hlavně na děti. Na místě bude několik informačních stánků i stanoviště, na kterých lidé zapojí všechny smysly,“ dodal Janoušek.

Jarního úklidu se účastnila i Tereza Camfrlová. Teď se chystá uklízet znovu. „Myslím, že je to velmi důležité. Lidé si často myslí, že když odhodí jeden papírek, tak se nic nestane,“ vysvětlila studentka.

Oktoberfest 2017
V Brně začínají dva festivaly. Slavnosti vína a Októbrfest na Zelňáku