Lidem v něm budou odpovídat přímo starosta Karel Jurka a místostarostové Karin Šulcová, Roman Celý a Josef Kachlík. „Chci, aby uživatelé sociálních sítí věděli, na čem zrovna pracujeme. Každodenně můžeme s lidmi komunikovat. Také chceme zavést pravidelné besedy s veřejností,“ informovala Šulcová, která už před svým zvolením do úřadu připomínala, že chce napravit komunikaci mezi radnicí a obyvateli.

Nádražní ulice ve Slavkově ještě před rekonstrukcí.
Opravy Nádražní ulice skončí, pokud nezačne sněžit

Podobně to vidí i v Letovicích na Blanensku, kde město založilo oficiální profil také nedávno. To v sousedních Boskovicích ho už používají několik let. „Zjistili jsme, že je to navštěvovanější rozhraní než internetové stránky města. Není to kopie webu, i když některé zprávy se dublují. Na Facebook dáváme fotky bezprostředně po skončení akce a krátká videa. Sedm dní v týdnu. Samozřejmě tam dáváme také odstávky vody, elektřiny nebo jiné aktuální věci, které je potřeba co nejdříve dostat k lidem,“ řekl mluvčí boskovické radnice Jaroslav Parma.

Dechový orchestr Malá Haná vyrazil na Blanensko a Svitavsko na tradiční předvánoční koledování. Už po osmnácté. Navštívil osm míst. Před nedělním polednem hrál ve Světlé (na snímcích) u tamní kapličky.
Předvánoční koledování? Orchestr zahrál na osmi místech

Sociální sítě léta využívají také břeclavští městští strážníci. Zveřejňují na něm například upozornění na nehody, dopravní komplikace, výskyt podezřelých osob ve městě nebo hledají majitele zaběhlých psů. „Díky Facebooku máme lepší a hlavně rychlejší zpětnou vazbu než přes webové stránky. Lidé nám přes sociální sítě pomáhají také při objasňování různých případů. Pokud však chce někdo nahlásit jakékoliv protiprávní jednání, je potřeba volat na tísňovou linku 156, která je v provozu non stop,“ upřesnila mluvčí břeclavských strážníků Lenka Rigó.