Co musí výrobek splňovat, aby se o tuto prestižní značku mohl ucházet?
Musí být minimálně z osmdesáti procent z regionálních surovin, tedy z těch z jižní Moravy. V případě borůvkového dezertu jde o smetanu, ovoce, mouku, vajíčka.

Jsou všechny vaše zákusky dělané ze surovin od jihomoravských dodavatelů?
Snažíme se o to. Ale u některých to samozřejmě nejde. Třeba v případě čokolády nebo kakaa. Ty jsou vždycky z dovozu. A kde je například čokoláda použitá ve větší míře, není možné takový dezert do soutěže přihlásit.

Pavel Vodička z Varnsdorfu protestuje běháním proti plýtvání jídlem.
20 kilometrů denně proti plýtvání jídlem. Protestovat během chce až do Budapešti


Čí recept je letošní vítěz v kategorii zákusků?
Přišel s ním syn, to on vymýšlí nové recepty.

Jde o vaši letošní novinku. Kdy se poprvé objevila na pultech?
Před měsícem. Jedná se o zákusek dělaný speciálně pro soutěž. Když jsme se dozvěděli, že se koná další ročník, začali jsme přemýšlet, že se přihlásíme.

CELÝ ROZHOVOR SI PŘEČTETE V PÁTEČNÍCH VYŠKOVSKÝCH NOVINÁCH, KTERÉ NAJDETE NA STÁNKU AŽ DO PŘÍŠTÍHO ČTVRTKA.

Zatopený lom v Blansku stále není oplocený.
Nekonečný příběh plotu kolem blanenského lomu pokračuje. Chybí na něj peníze