Už v pátek od půl osmé večer se slavnostní novoroční koncert uskuteční v obřadní síni radnice v Rájci-Jestřebí, v sobotu od sedmi hodin v kulturním domě v Kunštátě a v neděli od sedmi hodin v Zámeckém skleníku v Boskovicích. Za klavír usedne Jana Ryšánková, houslí se chopí Jiří Jahoda a violoncella Miroslav Zicha. S triem vystoupí také operní sólisté Marta Reichelová a Lukáš Hacek. „Koncert jistě potěší všechny generace diváků, kteří se chtějí v první dny nového roku se sklenkou v ruce pobavit při vtipných hereckých výstupech pěveckých hostů a poslechnout si řadu krásných melodií," zvou například pořadatelé v Kunštátě. Přípitek starosty budou součástí koncertu nejen v Kunštátě, ale i v Boskovicích a v Rájci.

V neděli mají svátek Tři králové. Při té příležitosti se konají tříkrálové koncerty. Třeba v Bořitově rozezní tamní sokolovnu v neděli od pěti hodin odpoledne. Publiku se představí Taneční orchestr Základní umělecké školy Jedovnice s řadou skladeb různých hudebních žánrů.

Už na sedmý tříkrálový koncert zve Šošůvská schola. Program plný koled a vánočních písní nabídne v neděli od tří hodin odpoledne v kapli svatých Václava a Anežky České v Šošůvce.

Tříkrálový koncert pěveckých sborů se uskuteční v neděli od tří hodin také v kostele svatého Prokopa v Letovicích. „Účinkují dětský pěvecký sbor Carmina a přípravka Sluníčko při Základní umělecké škole Letovice, komorní pěvecký sbor Carpe diem při Městském kulturním středisku Letovice, Smíšený pěvecký sbor Bohuslava Martinů a Komorní orchestr," jmenují pořadatelé. Sbory a orchestr řídí Marie Nečasová, Karel Pecháček a Miloslav Krejsa, který je také doprovodí na klávesy.

Dozvukem Vánoc bude nedělní vánoční koncert v Olešnici. Moravská vánoční mše Missa pastoralis in C boemia od Josefa Schreiera a další skladby v podání olešnického chrámového sboru zazní v tamním kostele svatého Vavřince od tří hodin odpoledne. Sbor doprovodí spřátelení instrumentalisté a sólisté.

V Jedovnicích se bude v neděli hrát divadlo. Tamní divadelní soubor Vlastimil zve na své autorské představení Třikrát s Vlastimilem, které mělo premiéru na konci minulého roku. „Diváci se mohou těšit na povídky Sto Euro, HARA–KIRI, Kudlanka Pačesatá. Celé představení doprovází živá hudba," pozval Leoš Blažek z Vlastimilu. Představení začíná v pět hodin odpoledne v kinosále kulturního domu. Ve stejný čas a na stejném místě se konají reprízy ještě dvacátého a sedmadvacátého led­na.

O prvním lednovém víkendu startuje také letošní plesová sezona. V sobotu se v cetkovickém kulturním domě koná společenský ples Sboru dobrovolných hasičů Světlá za doprovodu hudby Pohoda Kořenec, v kulturním domě ve Vanovicích myslivecký ples mysliveckého sdružení Borotín-Vanovice se skupinou Slza a rovněž myslivecký ples mysliveckého sdružení Háj Třebětín v restauraci Na Koupališti v Letovicích. Příchozí si na mysliveckých plesech pochutnají na zvěřině a v tombole mohou vyhrát třeba zajíce.