Oheň poničil zhruba hektar lesního porostu, který patří společnosti Lesy České republiky. Předběžnou škodu odhadl vyšetřovatel na sto tisíc korun. Na Blanensku se za poslední měsíce jednalo o jeden z největších požárů. „Když jsme vyrazili ze základny, bylo vidět už od Šošůvky nad stromy kouř. Jenže bylo těžké určit přesné místo, kde hoří. Bylo to v lokalitě, kam vedlo několik lesních cest," řekl na místě požáru Blanenskému deníku Rovnost jeden z členů sloupské jednotky dobrovolných hasičů.

Podle velitele zásahu hasičů Darka Sejbala v tu dobu foukal vítr a hrozilo, že se oheň bude šířit rychle dál. „Na místě byly jako první čtyři jednotky, ale s tím množství vody, co jsme měli k dispozici, to na oheň nestačilo. Vyhlásil se proto druhý stupeň požárního poplachu a dorazilo dalších šest jednotek. Udělalo se čerpací stanoviště a na místo přivážely cisterny další vodu," řekl Sejbal.

Plameny postupovaly trávou a mladými stromky a také do kůry vzrostlých stromů. „Před osmou večer už jsme měli požár zcela pod kontrolou. Začalo dohašování spáleniště. To bude trvat určitě do noci a zřejmě tady bude ještě některý z jednotek dobrovolných hasičů hlídat," dodal Sejbal.