V prvním kole 1. Italcars ligy rozstřílela Lhota u Lysic 13:4 Rozhraní, těsně 3:2 vyhrál i úřadující mistr Kvasar Černá Hora nad Adamovem, Sadros Boskovice překvapivě prohrál 7:4 s Karolínem. Předseda Malé kopané Blansko Zdeněk Dolníček v rozhovoru popisuje novinky a změny.

Jednou z nich bude i účast výběru Blanenska v celostátní lize v malé kopané. „Už známe los, začíná se v září," potvrzuje Dolníček.

Začaly soutěže v malé kopané, jaké jsou změny oproti loňsku?

Posunula se zeď ze tří metrů na pět a brankář nesmí chytat aut do rukou, jinak zůstává v pravidlech všechno tak jako minulý rok.

Povedlo se rozjet ženskou a žákovskou soutěž?

Ženská soutěž začne 11. dubna, účastní se pět týmů, bude se hrát dvoukolově na jaře i na podzim. Žáci nebudou, přihlásilo se málo týmů, zkusíme to zase příští rok. Bude to zkušební sezona, podobně jako když začínala veteránská liga, na konci uvidíme, jak bude fungovat.

V 1. Italcars lize jsou nově tři týmy…

Ano, postoupily tři, protože Holešín se sloučil s Kuničkami a hrají třetí ligu. Ale myslím, že všichni nováčci mají na to, hrát v 1. lize důstojnou roli.

Bude celostátní liga, na kterou se připravoval i výběr z fotbalistů z Blanenska?

Ano, bude, už známe rozlosování. Hraje ji osm týmů, začíná se první týden v září, hraje se systémem jaro, podzim. V prvním kole jedeme do Jihlavy a hned v tom druhém přivítáme Prahu, jednoho z hlavních kandidátů na titul. V posledním sedmém kole se utkáme doma v moravském derby s Brnem. K našim zápasům budeme využívat umělou trávu v Boskovicích.

Realizační tým zůstává stejný?

Ano, trenér Jindřich Záboj, asistent Petr Dolníček.

Jaký má výběr ještě před začátkem soutěže program?

V plánu jsou přípravné zápasy na konci dubna i v květnu, v červnu se účastníme turnaje Zelencup a v srpnu nás čeká ještě generálka před začátkem soutěže.