Valašskému Meziříčí se letos daří, je třetí, do Blanska přijel sebevědomý tým. Domácí hráčky se naopak ještě nesehrály s novou kuželnou a soupeřky si odsud odváží body. „Soupeře jsme nepodceňovaly, ale jely jsme jako pokaždé vyhrát," uvedla nejlepší hráčka Meziříčí Alena Kantnerová. Po polovině utkání ještě nebylo nic ztraceno, Blansko vedlo 2:1, jenže favoritky soupeře byly teprve na řadě. „Bohužel to nestačilo, vedly jsme, ale věděly jsme, že ve druhé várce bude ta silná trojka a dopadlo to bohužel přesně, jak jsme čekaly," uvedla Zuzana Musilová, která sražením 607 kuželek zaznamenala nejlepší výkon domácího týmu a ve druhé části už jen fandila zbytku týmu.

Hostující hráčky si kráčely soustředěně za výhrou. Mezi Natálií Topičovou a Alenou Kantnerovou to byl minisouboj o nejlepší výkon. Ten nakonec s číslem 617 o jedinou kuželku vyhrála Kantnerová. Domácím hráčkám se nedařilo se jim vyrovnat, přestože Ševčíková zezačátku vedla. „Těší mě to o to víc, že jsme tady vyhráli, je to zásluha všech. V blanenské kuželně se nám hrálo dobře. Na těchto dráhách jsem hrála i na mistrovství světa v Brně, takže jsem věděla, do čeho jdu. Dobře to padá, musí to člověk pěkně položit a natáhnout a pak to padá. Byly jsme v pohodě. Holky jsou trochu v nevýhodě, že mají nové dráhy, každý tým, který má nové dráhy, se tu sezonu vždycky trápí," podotkla za vítězky Kantnerová.

„Myslím si, že nemáme na nové kuželně ještě pořádně natrénováno. Při tréninku to vypadá, že to napadá samo, ale pak to tak není a hosté si tady většinou dobře zahrají," potvrdila slova soupeřky Musilová. Blanenský tým se pohybuje na spodku tabulky nejvyšší ženské soutěže a zatím nenavázal na výkony z minulých vynikajících sezon. „Je to horší, nedaří se nám, nemůžeme se najít, máme i smůlu. Dřív jsme začaly třeba dvěmi třemi prohrami, ale pak jsme to vždycky zvedly a pohybovaly se kolem toho třetího čtvrtého místa. Za chvilku končí polovina sezony, něco je špatně a musíme to změnit, doufám, že ta druhá polovina sezony už bude lepší," věří Musilová.

V nedělní dohrávce prvního kola napravily kuželkářky prohru ze soboty a porazily Konstruktivu Praha 5:3, Zuzana Musilová vylepšila svůj výkon na skvělých 630 kuželek. Tabulka 1. ligy je netypická i na prvních místech. Historicky nejúspěšnější Slavia Praha, která vládla soutěži v posledních letech, je zatím až čtvrtá, vede s patnácti body Přerov, o dva body méně má druhý Zlín, o další bod méně třetí Valašské Meziříčí. „To já vůbec nebudu odhadovat, jak skončíme, samozřejmě bychom chtěly být v té první trojce, teď máme formu, ale může se cokoli stát," říká k cílům Valašského Meziříčí Alena Kantnerová. Blansko je deváté se šesti body. „Rozhodně si nepřipouštíme, že by ženy sestoupily, uvažujeme o posílení týmu a já věřím, že se to na jaře zlepší a tým půjde nahoru," řekl k výsledkům žen předseda KK Blansko Petr Havíř.

Tomu dělá radost forma mužů, kteří se s novými dráhami vypořádali lépe než ženy. V sobotu porazilo áčko Horní Benešov 6:2 a v tabulce 2. ligy je čtvrté. Méně se daří B týmu mužů, kterému po dobrém začátku zatím patří čtyři body a poslední místo ve skupině D 3. ligy.

kuželky - liga ženy

KK Blansko – TJ Valašské Meziříčí 2:6 (12:12) 3 373 – 3 451

dohrávka 1. kola

KK Blansko – KK Konstruktiva Praha 5:3 (15:9) 3 423 – 3 332

2. liga muži

KK Blansko – TJ Horní Benešov 6:2 (12,5:11,5) 3 507 – 3 347

3. liga muži

KK Blansko B – TJ BOPO Třebíč 2,5:5,5 (10:14) 3 263 – 3 348